kezdõlap | home fel | up

lapanet | blog | intézze búcsúcéduláját a neten


felhív ma egyszeri ismerõs kicsit rémült hangon, hogy több rendõr özvegyének is küldött sisakot, most pedig a rendõrség vagy emiatt, vagy állatokkal fajtalankodás miatt zárolta a gépét. öröm az ürömben, hogy ahogy elmondta lehetõség van megváltani a fejlövést, ha 24 órán belül befizet 25 ezer pénzt valami benzinkúton kapható kártyával.

mivel a "turn it off and on again" nem hozott kívánt eredményt ("még mindig zárolva van a gép44444"), gondoltam átgurulok, hátha tudok lõni egy jó kis vidit, ahogy a tek ráhatol a kerekes tankkal az ojjektumukra. mindenesetre szolíd kiröhögés után még a telefonban mondtam, hogy azért emiatt ne menjenek a kútra, 24-ért vállalom a túsztárgyaló szerepet. mire odaértem, a rendõrség már ott volt a gépben:



pol

pol

pol

mivel az elkövetõ nem adta fel magát az írásbeli zárolás hatására, verbális ultimátumot is kaptunk percenként. achtung-achtung bébi.

amikor aztán ki-katasztrófaturistáskodtam magam, gondoltam majd bõszen nyomok f8-at, és lõn. még gépet se vittem, csak a kulcstartós lunikszot. no, f8-ra a pedo-tanya gépe olyan bsod hátast dobott, hogy öröm volt nézni. innen szép nyerni, gondoltam. aztán turkáltam egy jó kis kört mire összeraktam, hogy az emlékezetbõl ismert ntpasswd igazából chntpw, ami meg amúgy benne van a repoban, csak universe tárolóban.

no nagy szerencsétlenkedés meg neten rtfm után a filekezelõben megnyitva a system32\config-ot végre ráeszméltem, hogy baszki, "software" ág. mert azt, hogy windows\currentversion\explorer\run álmomból se felejtem el soha, csak a reg hive már nem ment pfff. világ legboldogabb embere lám. lássuk mi hasznos indul útnak:



pol

valahogy úgy rémlett, hogy a krixkraxhaxor nevû utolsó bejegyzés nem kéne már nagyon oda. mivel azon kívül még 3 vírusirtó meg 86 ie toolbar harcolt ugyanitt, gondoltam inkább exportálom reg-ként, az összes kulcsot meg shiftdel. mint látható a krixkrax egy nagyon helyes build.exe nevû fájlra hivatkozott, amit átneveztem bak-ra. majd megnézzük a rövidesen vásárolt nod32 mit mond rá.

találtam ezen kívül mindenféle jópofa *.evt" fájlokat ugyanitt a config-ban, a biztonság kedvéért ezeket bezippeltem és az eredetiket töröltem. az is lehet, hogy valamelyik antivírus volt, de "nagyon kérem ne hordjon a configba minden szemetet, amit összeszed.".

init 0 után láss csodát és normális desktopot instant kékfény nélkül.