kezdõlap | home fel | up

lapanet | blog | kecsöppel II.


úgy gondolom, hogy amíg vannak emberek a földön, akik más 3d (pláne 2d) szoftverben tervezgetnek akármit is, addig hirdetnem kell a sketchup mindenhatóságát, hatékonyosságát és felhasználóbarátkozását a bármi mással szemben. szóval ez egy ismétlés, de nemár schmitteljek. arra gondoltam ehelyett, hogy jó példát mutatva összegyűjtök néhány saját agymenést kedvcsinálónak.

szóval kecsöppel lehet kitűnõ kertberendezést tervezni. a házat alaprajzzal csak nem fogom berakni; remélem megbocsátható ha csak részletek lesznek.



1_k.jpg


de egyszerű saját házat is csinálni, nem beszélve róla, hogy minden vagány járgány is fent van a 3d warehouseban, részben "beülhetõen" (azaz teljes belsõ térrel) is:



2_k.jpg


ha a ház belsõépítészete nem fontos, akkor elég csak a lényeges részeket lemérni - megrajzolni. alant például csõhosszokat derítettem ki a locsoló szórófejeihez, és alapvetõ tereprendezést skicceltem össze:



3_k.jpg


ennél sokkal kisebb méretben is ugyanúgy működik, például ha egy darab horganyzott lemezbõl szeretne az ember szigetelt sörkollektort hajlítgatni:



4_k.jpg


vagy napgõzgép-vízszivattyút:



5_k.jpg


vagy a meglévõ házrajzhoz irányhelyes besugárzási minimum-maximum értékeket:



6_k.jpg


persze a házterven belül is lehet szépeket alkotni. a több év során készült kitchen planneres meg számos kockásfüzetes verzió után végül ebben tervezõdött meg maga az ultimate konyha töredék idõ alatt:



7_k.jpg


...és pár kattintással azt is be lehet mutatni gazdasszonynak, miért nem lesz nyír színű konyha:



72_k.jpg


és bár tényleg csak pár klikk, nem kell minden bútort élenként összerakni, hisz minden lényeges megvan elõregyártva:



8_k.jpg


természetesen lehet mindenféle kommentet is szöszölni, ha az ember nagyon unatkozik:



9_k.jpg


remélem azért sikerült a lehetõségek végtelen tárházából egy kis szeletet demonstrálni. a használathoz a fent linkelt eredeti bejegyzést érdemes elolvasni, hogy a kezdeti nehézségeken átlendüljön az ember. a végére pedig ismétlésképp a legfontosabb: azt ismered meg igazán, amit lerajzolsz. rákényszerít, hogy minden apró részletet megvizsgálj, megfigyelj.