ebben a részben - talán sokak várakozásával ellentétben
- nem a grafitos vazelinrõl lesz szó. ez jobban büntet majd. állott,
több éves kacsazsír, bal felsõ szalonna nem kell, hagyma de, kiló
teszkós csirkemáj fele. másik fele holnap kell.
hagymát ennél sokkal több (legalább 2 vagy több deci, nem csak ami a
pohárban van) kacsazsírban megúsztatom, de csak cseppet.
elfelezem, lemosom a kiló csirkemájat. megy a zsírba úszni. együtt
úsznak a kis hagymácskákkal. folyamatos böködés közepette 15 perc körül
ez lesz. itt vége.
megvárom, míg forráspont alá hűl. egyben nem fér be a botmixer daráló
tégelyébe, a zsír nagyját meg némi hagymát hagyok ki a két adag
darálásból. azért a zsírból is kell a turmixba, hogy a tégely faláról
visszaessen. a turmixolt pépet visszakaparom a serpenyõbe a kimaradt
(de még jó meleg) zsírhoz-hagymához. megy még bele legalább egy
púpozott kiskanál só, bors, csípõs pirospaprika, majoranna, két
kiskanál almaecet, kis méz. jó alaposan összekevertem. fokhagyma csak
azért nem ment bele, mert van valami "fokhagymasó" nevű maradékom, amit
helyette szórtam, hogy fogyjon.
a büntetés végrehajtása:
kis bõrkepép meg na-benzoát és már mehet is a polietilénbe. mivel a
hűtõben elég nehezen kenhetõre köt, kis zsírral, vajjal még az
eddigieken felül is meg lehet kínálni.
nagymamától loptuk, az övé ilyen:
|