kezdõlap | home

lapanet | blog | apogrif I. - 30 év shooting wagen


HuntingUK

a vadászó, lövõ, bevásárló Mercedes Benz

a G-sorozat bámulatosan sokoldalú jármû. összkerékhajtásával a legnehezebb feladatokat is játszi könnyedséggel végzi el. terepen egy off-roadra specializált négykerékmeghajtású terepjáróként viselkedik.

mindemellett aszfalton lágyan és komfortosan vezethetõ, rácáfolva ezzel robosztus és nyers külsejére. a G-sorozat út- és kanyartartásával közelebb áll a Mercedes Benz jármûvekhez, mint bármely más terepjáró.

akár a mezõn, akár a városon keresztül haladva a G-sorozat mindenhol egyesíti erejét és feddhetetlen modorát.

a G-sorozat 2 befecskendezéses benzines és egy öthengeres dízelmotorral rendelhetõ. mindegyikük képes egy 70%-os emelkedõ megmászására vagy 70 mph-ra (~110 km/h) az autópályán.

a 230GE 125 lovas, a 280GE 150 lovas, a 300GD 88 loerõs teljesítményre képes. mindegyik elérhetõ kézi és automata váltóval, hosszú vagy rövid tengelytávval.

az alapfelszereltség része a választható 2 vagy 4 kerék hajtás és egy terepfokozat a rövid áttételekhez. a szintén széria elsõ és hátsó differenciálzárak menet közben is kapcsolhatók.

ezek a megoldások, a nagy hasmagasság és a nagy terepszögek számos dologra teszik alkalmassá a G-sorozatot. ilyen például a 60 centis vízen törtánõ áthaladás, vagy akár 3,5 tonna fékezett teher vontatása.

ha a legjobb terepjáróra vadászik épp, célozza be Mercedes Benz kereskedõjét, aki megszervezi a bevásárlást.


katonáék meglátták a reklámot, meg egyébként is ilyen menõs-shutingolós autóra vágytak. így lett aztán a bundeswehrnek:


Wolf
forrás: rud


a szakértõbb amiknak:



USMC IFAV
forrás: wiki


a franciáknak kész tervek alapján egy 70 lóerõs Peugeot remake jutott, de lehet, hogy kapnak még import wagent az Ardenneken túlról...


Peugeot P4
forrás: wiki


a görögök is saját maguknak készítik a honvédelmi wageneket, még ha nem is hangzik túl bíztatóan:


W462
forrás: wiki


a britek ellen kitûnõen védenek, bár nekik még azt se sikerült elpusztítani, amelyik nem is támadott:


gstop

persze a fentieken kívül is vannak még jópáran a klubban. a latorállamok széles köre ellen megfelelõ védelmet nyújt; csak azok a katonák nem szeretik, akik a márkajelzés rossz oldalán állnak.


panzer
panzer
forrás: valamely, részben g-rõl szóló magyar katonás fórum...


egy korábbi beszélgetésbõl idézve a fenti két fotó kapcsán:

lapa: na ilyenem se lészen. katonai (úgyértem fejlett országbeli katonai) cumók 4 tonnával meg extra powertappel az ajtóban és az ablakon. ez mán megöli a billencs krazt is szerintem nekifutásból.

m:mondjuk azért ezt megértem, hogy gazdasszony ilyenbe nem ülne be.

lapa:...azért csak belegyömöszölném a panzerba. mert ha ez nem tetszene neki, akkor ok:


mog
bemutató


tudod nemtom mi jön de nem ártana mondjuk az 1 milliárd túlélõ között lenni, az meg leginkább felkészüléssel biztosítható. ha azzal se akkor meg ki nem szarja le hogy kidobtam egy vagon pénzt trakeszra? höhö.

...mér, ebben simán utazhatna a kakasülõn:


KSK


én csak rájelölnék lézerrel a nem-indexelõ arcokra és kabumm. nem unatkoznánk.

természetesen vannak más próbálkozások is gunship készítésére. majd visszanézek rá, mikor már tudja ezt a manõvert. vagy legalább egyedül ki tud jönni a sárból.

a világ dicsõségérõl meg annyit, hogy már a g sem az igazi. míg ugyanis ezen a jószágon még 87 darab zsírzógomb lakik, addig a g-épsárkányra már csak 7 jutott. aki szedett már szét akár legegyszerûbb kerékagyat, az sejtheti miért hiányolom nagyon. szóval az öreg elõtt azért a g is csak vigyázva lépne, vigyázba állna.